Frisyrer för olika ansiktsformer



 Oval 

När man har ett ovalt ansikte fungerar de flesta frisyrerna. Varför det är så är bland annat för att man har ett så kallat balanserat ansikte. Det man ska tänka på mest när man har ett ovalt ansikte är hårets form, ta fram frisyren som du tycker om. Med den här ansiktsformen kan du istället göra så att du framhäver dina bästa delar i ansiktet, exempel om du vill framhäva dina ögon kan du skaffa en lugg.  Det som man främst ska tänka på är att ha en frisyr som passar sitt hårs kvalité, kondition och ansiktsform. Oavsett om du har lockigt eller rakt hår så kan den personen som har den ovala formen bestämma själv om hur man vill ha sitt hår, för detta är en ansiktsform som passar alla frisyrer. Om du är osäker så be om råd hos din frisör!




Runt

När man har ett runt ansikte ska man framförallt tänka på att inte ha mycket volym på sidorna av huvudet, utan satsa på volymen mitt på huvudet. Man ska även undvika att håret slutar vid käkbenet. Självklart kan man ha page men man ska tänka på att framförllt ha volym på huvudet men samtidigit lite med volym på sidorna. Andra frisyrer som också är väldigt bra för just denna ansiktsform är sned lugg, långt hår och väldigt kort hår.



Avlångt

När man har ett avlångt ansikte ska man framförallt tänka på att undvika mittbena och mycket volym på huvudet. Satsa istället på en sidbena, lugg och volym på sidorna. Om du har en sidbena kommer det ge en bra balans till dina drag. Ett annat råd är att göra stora lockar vid sidorna av ansiktet för att få fyllighet och bredda ut ansiktet mer. Det man ska undvika helst är att ha långt hår som kan få ditt ansikte att se längre ut än vad det egentligen är. Det är bättre att ha en frisyr med axellångt hår och undvika frisyrer utan lugg.

Hjärtformad

När man har ett hjärtformat ansikte ska man tänka på att inte ha allt för mycket volym på huvudet utan få fram volymen nere vid hakan där man är som smalast. Man kan t.ex. klippa upp håret i hakhöjd så det faller mjukt mot ansiktet. Lockar är också ett väldigt bra alternativ för just denna ansiktsform.  Det man ska göra är att få ansiktet att se mer ovalt ut och försöka göra så att uppmärksamheten från kinderna försvinner och fokusera på dem delar som du vill framhäva i ansiktet. Satsa t.ex. på en hårlängd ner till axlarna med plattare hår upptill och sen mjukare lockar och volym nertill.



Fyrkantigt

När man har en fyrkantig ansiktsform kan man säga att man har den perfekta formen för långt hår. När man har håret uppsatt man kan tänka på att ta fram en snedlugg och ta fram lite hår vid sidorna av ansiktet för att få fram en mer oval form.  Det man ska tänka på är att undvika en jätteskarp lugg, mittbena och ha håret avklippt precis vid käklinjen. Om du skulle ha håret precis vid käklinjen skulle det bara förstärka den kvadratiska formen. Försök att få fram volym på huvudet men tänk på att fortfarande behålla den runda volymen.

Triangulärt

När man har ett triangulärt ansikte har man breda käklinjer och en smalare panna. Det man bör tänka på är att få fram en frisyr som har volym på den övre delen av ansiktet men undvika så mycket volym som möjlig nere vid käken. Det man ska undvika är en kort och väldigt rak lugg (som slutar precis där pannan är) och en mittbena. Det man istället kan satsa på är snedbenan och en snedlugg. För att få fram den ovala formen mer kan man skaffa en stor bred lugg (man måste alltså gå utanför där pannan slutar i ansiktet) som breddar ansiktet utåt.




Prova gärna, Lycka till!



/ Josefin Isberg


Kommentarer
Postat av: Laila Eriksson

Tänk vilken KÄNSLA,om man vann för första gången i ens liv....SMILE

2011-03-09 @ 14:11:00
Postat av: Laila Eriksson

Tänk vilken KÄNSLA,om man vann för första gången i ens liv....SMILE

2011-03-09 @ 14:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0