Smink för olika utseenden

Ingen föds med talang att kunna sminka sig. Det finns även vuxna som fortfarande inte kan sminka sig, de vet inte hur man bär sig åt. De har aldrig fått lära sig. Ni kan hitta alla möjliga knep på tv eller i en tidning till exempel för att kunna dölja det saker man minst är nöjd med i sitt utseende. Jag har valt att ge ett par enkla tips för att framhäva de finaste linjer man har i ansiktet och dölja de saker man tycker minst om.

ögon

Det första man kan lägga märket hos en person är ögonen och när man sminkar sig kan det vara ögonen man vill sminka mest. I alla fall om man ska på någon fest eller göra någonting speciellt. Till vardags kanske man bara slänger på sig en mascara eller inte sminkar ögonen alls.
 
Om man har små ögon ska man bland annat tänka på att lägga en linje innanför nedre fransraden med en ljus ögonskugga/penna och sen en mörkare linje utanför den. Tänk på att använda samma färg på den mörka skuggan som din ögonfärg. Ett annat bra tips är pärlemor och glitter, det förstorar ögat. 

Om man har väldigt stora ögon kan man lägga en kajal runt hela ögat (det är bland annat någonting som man ska undvika om man har små ögon för då blir ögat bara mindre.) Lägg sedan en mörk ögonskugga som du tycker om på nedre delen av ditt ögonlock, sedan tonar du upp med en highlighter.

Om man har tättsittande ögon som sitter väldigt nära varandra ska du tänka på att använda en mörkare ögonskugga och en kajal på halva delen av ögon utåt av ögat, inte inre sidan av ögonlocket för där ska du lägga en ljus ögonskugga.
 
Om man har ögon som är långt ifrån varandra ska man tänka på att inte göra så som man gör med tättsittande ögon utan tvärtom. Det är mest för att ögonen inte ska uppfattas vara ännu mer ifrån varandra. Det man ska göra är att använda en mörk ögonskugga på inre delen av ögonlocket och sen ska den arbetas uppåt mot ögonbrynet. Du kan annars lägga ögonskuggan i den yttre ögonvrån men den ska inte suddas ut.

Läppar

Många fyller sina läppar i dagens samhälle med hjälp av sprutor, men varför ska man göra det när man egentligen bara kan göra läpparna större med hjälp av smink, om man använder rätt metod?

Om du har stora läppar och man vill ha mindre kan du lägga foundation över läppkonturen och sedan fixa en ny linje på inre sidan av konturen med hjälp av en läppenna. Sedan använder du dig av dämpande färger så att du får mindre läppar med hjälp av läppglans eller läppstift.

Om du har små läppar och vill ha större läppar kan du lägga en foundation över din läppkontur och sen skapa den naturliga ljusa linjen runt överläppen med täckstift eller highlighter. Gör därefter en ny linje på yttre läppkonturen och sedan använder du dig av väldigt klara färger som skimmer, glitter eller glans. 

Om du har en långsmal mun höjer du mitten av läppkonturen på både övre och undre konturen av läpparna med hjälp av en läppenna eller läppstift. Sedan lägger du en highlighter på undre läppen för att få ett fylligare intryck. 

Om du har nedåtgående mungipor och vill täcka det nedåtgående gör du så att du tar bort det yttersta på läpparna där det lutar neråt med hjälp av täckstift eller foundation. Sen kan du fixera med puder så att täckstiftet sitter bättre. Därefter kan du lägga en färg på läpparna med tänk på att inte komma utanför där du täckt så att du markera det nedåtgående.

Kinder

Man kan se att många kvinnor lägger sitt rouge helt fel. Det beror på att de använder sig av fel teknik och de vet inte vart de ska sätta rouget. Det allra bästa tipset är att använda en riktigt bra borste, man ser skillnaden på sminkningen direkt!

Om du använder dig av din hand och använder dig av sidan där lillfingret sitter på. Lägg den sidan mot din kind och känn efter där ditt kindben sitter, ovanför kindbenet lägger du rouget. En annan regel är att inte lägga rouget för nära näsan. Lägg aldrig rouget längre fram än till ögonpupillen. Tänk på att inte använda för mycket för det är aldrig snyggt om man ser för sminkad ut på kinderna. Så ta lite i taget istället för att du råkar förstöra sminkningen redan efter första försöket. 



/



Josefin Isberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0