Håret gör kläderna

Det är omöjligt att missa det galna hårmodet på vårens catwalk, med färgglada toppar och galna målarfärgsrutor på hårfästet. En designer som utförde detta oerhört dramatiskt var Alexander Wang. För att matcha sin luftiga, nertonade och materiella kollektion bestämde han sig för att använda vit färg i modellernas svall och sedan fästa det med spikraka toppar.




Utöver det allra galnaste hårmodet bjuder denna vår på en valfrihet för olika hårtyper. De tidigare stora och lockiga 80-tals frisyrerna som bara alla var tvungna att ha har utvecklats och folk har insett att vi alla ser olika ut. Idag är både de allra tunnaste spikraka och otroligt tjocka och lockiga frisyrerna helt rätt, dagens samhälle accepterar alla för hur de är och den perfekta ideallooken har försvunnit. I vår har Versace valt att fortsätta med det naturliga, att framhäva kundernas egna färger och liv i håret kombinerat med en jordnära och naturlig makeup gör att man kan blanda olika stilpersonligheter och samtidigt se naturlig och trendig ut. Visst har vi alla tyckt att catwalkens trender kan vara en bit för dramatiska för vardagslivet men om vi kollar tillbaka är de där alltig startade. Trender som visades på catwalken för tio år sedan är vardagstrendigt nu så varför inte starta med trenderna så fort de kommer ut?


Dagens mode är mer fritt för olika stilar, 70-talens ideal av utsvängda byxor funkar fortfarande men stuprör och raka ben är även de helt rätt. Lady Gaga är nog den vi alla tänker på när de gäller att ha hittat sin egen stil, hennes frisyrer och uppsättningar är otroligt uppfinningsrika och hennes kläder har krävt otroligt mycket arbete men självklart finns de människor Lady Gaga har inspirerats av såsom Madonna, Grace Jones och Prince och de är de vi alla gör, vi letar inspiration av varandra för att få fram vår egna unika stil.




/  Jennifer Alt Ryan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0